Warmtepompen

Het gebruik van een warmtepomp is één van de duurzaamste manieren om uw huis te verwarmen. Bij Holland Warmte hebben wij jarenlange ervaring met het installeren en onderhouden van warmtepompen. Overweegt u een warmtepomp aan te schaffen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Holland Warmte heeft al sinds 1979 ervaring met warmtepompen. Wij waren het eerste installateursbedrijf in Nederland met een aardgas gedreven waterpomp in het eigen bedrijfspand.

Vanaf 2026 wordt de hybride warmtepomp de standaard voor het verwarmen van woningen. Lees er meer over in ons nieuwsartikel.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

klantenservice
Persoonlijk advies nodig?
Bel ons op 088-1180800

Subsidie warmtepomp

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van hybride warmtepompen. De regeling is voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers en dient u zelf aan te vragen. Lees hier meer over subsidieregelingen.

Holland Warmte: F-gassen gecertificeerd

Door toepassing van koudemiddelen in de koelleidingen van een directe hybride warmtepomp is het noodzakelijk dat deze geplaatst wordt door een installateur die F-gassen gecertificeerd is. Holland Warmte is hiervoor gecertificeerd. Let wel dat het leveren en monteren van een indirect hybride warmtepomp door iedere installateur kan worden verricht. Echter dient het onderhoud  en / of de reparatie door een F-gassen gecertificeerd installateur te worden uitgevoerd.

Waarom Holland Warmte?

Meer dan 55 jaar ervaring met eigen monteurs

Beste prijsgarantie
100% gecertificeerd
13 jaar garantie mogelijk

Holland Warmtepomp

Jarenlange ervaring

Holland Warmte heeft ervaring met warmtepompen sinds 1979. Wij waren de eerste installateur in Nederland met een aardgas gedreven waterpomp in het eigen bedrijfspand. Deze was gekoppeld aan een bodemcollector van 1000 m2 en 40 m2 zonnecollector. De installatie werd gebruikt voor het verwarmen van 180 m2 kantoorruimte en 1000 m2 werkplaats.

Bovendien verzorgde Holland Warmte als eerste installateur een warmtepomp in de glastuinbouw bij een rozenkweker te Aalsmeer en voorzagen wij, bij één van de grootste woningbouwprojecten in Europa, 278 woningen te Vlaardingen van onze eigen ‘Holland Warmtepomp’.

Holland Warmte was in feite haar tijd ver vooruit. Wij zijn dan ook dé installateur met kennis en ervaring op het gebied van duurzame energie.

Werking warmtepomp

Gebruik van duurzame energiebronnen

Het principe van een warmtepomp is om de aanwezige energie, zoals deze zich bevindt in grondwater of buitenlucht, om te zetten in bruikbare warmte.

De buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht en verhoogt deze naar een temperatuur die geschikt is voor verwarming. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vloeistof die een lager kookpunt heeft dan de omgevingstemperatuur. Deze vloeistof dient als transportmiddel tussen de verdamper en condensor. Om de vloeistof te kunnen verdampen is warmte nodig. Die warmte wordt, zoals eerder benoemd, onttrokken uit het grondwater of de buitenlucht. De verdamper bevindt zich dan ook in het grondwater of de buitenlucht. Vervolgens verplaatst de compressor de verdampte vloeistof (gas) naar de condensor. De condensor laat het gas condenseren tot vloeistof door de verzamelde warmte af te geven aan de cv-installatie. De vloeistof wordt daarna met behulp van de compressor weer terug getransporteerd naar de verdamper.

Hybride warmtepomp

Gecombineerd met een HR combi-ketel

Voor de nieuwbouw worden warmtepomp installaties ontworpen die volledig elektrisch functioneren, zodat een naverwarmer niet meer noodzakelijk is. Hierdoor kan men zonder aardgas optimaal van comfort genieten.

De bestaande bouw wordt momenteel verwarmd door gasgestookte HR- of VR combi-ketels. Dit komt doordat de huidige installaties in de bestaande bouw niet zijn ontworpen om optimaal volledig elektrisch te functioneren. In de bestaande bouw wordt daarom een hybride warmtepomp toegepast. Deze hybride warmtepomp wordt gekoppeld aan een hoogrendement cv-ketel, waarbij onder alle omstandigheden voor het hoogste rendement wordt gezorgd. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de combi-ketel extra capaciteit. Bij lage buitentemperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de combi-ketel en schakelt de warmtepomp uit, waardoor de combi-ketel de verwamingsfunctie geheel overneemt.  Het hybride systeem levert een gemiddelde besparing van 30% op het gasverbruik. Hierbij is vloer- of wandverwarming een pré.

De hybride warmtepomp is er in twee soorten:

  1. Hybride warmtepomp met directe afgifte.

    De condensor bevindt zich hier in de binnenunit, die binnen in het pand wordt geplaatst. Hierbij vindt directe afgifte van warmte aan het cv-systeem plaats. Deze hybride warmtepomp levert het beste rendement en mag alleen worden geleverd en gemonteerd door een F-gassen gecertificeerd installateursbedrijf zoals Holland Warmte.

  2. Hybride warmtepomp met indirecte afgifte.

De condensor bevindt zich hier in de buitenunit, die buiten het pand wordt geplaatst. Hierbij wordt de warmte met behulp van watergevoerde leidingen naar het pand getransporteerd. In het pand wordt de warmte middels een extra warmtewisselaar aan het cv-systeem afgegeven. De indirecte afgifte zorgt voor een lager rendement, omdat:

  1. De warmtepomp voorzien is van een extra warmtewisselaar;
  2. Glycol warmte minder geleidt en
  3. De vloeistof met behulp van een circulatiepomp wordt getransporteerd.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

24 uur per dag en 365 dagen per jaar staan wij klaar voor onze klanten. We ondersteunen inzake advies, we denken mee aan passende oplossingen en zijn flexibel qua planning. Daarnaast bieden we de beste producten die verkrijgbaar zijn op de markt, de beste service en de meest complete servicecontracten zodat u er altijd warm bij zit!

Hulp en advies