Trustpilot

Over ons

Wij zijn een familiebedrijf met een rijke historie.

Holland Warmte, met meer dan 55 jaar ervaring, streek in 1991 in Numansdorp neer aan de Jan van der Heijdenstraat. Het was één van de eerste markante bedrijven op het bedrijventerrein Middelsluis, van waaruit de cv-installateur zich helemaal toelegde op de particuliere markt.

Holland Warmte heeft momenteel zo’n veertig werknemers en het hoofdkantoor en de CV Hal zijn gevestigd in Numansdorp. Holland Warmte is actief in vele werkgebieden in Nederland zoals de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland, Randstad, Noord-Holland en Noord-Brabant. Marianne: ,,Dankzij het internet weten de laatste vijf jaar zoveel méér mensen ons te vinden.” Niet zo gek, als bedacht wordt dat Holland Warmte de beste prijsgarantie van ons land biedt.

Theo van Triet

Foto: Theo van Triet sr.

De start

Hoe anders was dat in de beginperiode. Van Triet sr. (nu 78) werkte in zijn jeugdjaren in Rotterdam bij enkele verwarmingsbedrijven in een tijd dat cv-installaties nog hoofdzakelijk op kolen en daarna op olie werden gestookt. Al na enkele jaren dacht hij ‘wat zij kunnen, kan ik ook’ en dus begon hij in 1965 in Vlaardingen voor zichzelf. Hij trof het dat in dat jaar heel Nederland op aardgas overschakelde en dus was er werk volop.

Terwijl het bedrijf in Vlaardingen bleef, verhuisde het gezin Van Triet in 1969 naar Puttershoek, waar het tien jaar bleef wonen. Bedrijf en gezin trokken vervolgens naar Zierikzee, waar HollandWarmte een groot bedrijfspand in gebruik nam, waar – heel revolutionair voor die tijd – groen werd gedacht en groen werd gedaan. Holland Warmte was de eerste installateur in Nederland met een warmtepomp in eigen huis gekoppeld aan bodemcollectoren en zonnecollectoren. Marianne (50): “Mijn vader, een echte techneut, was in feite zijn tijd ver vooruit.”

Maar hoewel Holland Warmte in die tijd regelmatig in de publiciteit kwam met zaken als het eerste project in de glastuinbouw met een warmtepomp en een van de grootste woningbouwprojecten in Europa, 278 woningen in Vlaardingen, die van alternatieve energiebronnen werden voorzien, bleek op den duur Zierikzee toch een brug te ver.

Theo van Triet JR

Foto: Theo van Triet jr.

Particuliere markt

Zodoende verhuisde Holland Warmte, na het besluit om zich helemaal te gaan toeleggen op de particuliere markt, in 1991 naar Numansdorp. Marianne: “We besloten te gaan knallen in service.” Vader Theo ontwierp tussen de bedrijven door ook nog de Maritime Booster, een verwarming voor plezierjachten, binnenvaartschepen, vakantiewoningen of vrachtwagens, waarmee Holland Warmte verschillende prijzen heeft gewonnen.

Het bedrijf werd door Marianne en haar vijf jaar jongere broer Theo jr. overgenomen toen pa op leeftijd raakte. Het bedrijf, dat 40 professionele en vakbekwame medewerkers heeft, is een echte totaal-installateur, voorzien van alle mogelijke erkenningen en certificeringen: STEK-erkend, VCA- en CO-gecertificeerd en is aangesloten bij de branchevereniging Techniek Nederland.

Marianne somt ze graag op. “Want alleen zó kunnen we aantonen dat we de bedrijfsprocessen goed op orde hebben, zowel in het bedrijf als onderweg. Wij kunnen adequaat reageren op de melding van een storing. Want die komt voor de klant altijd ongelegen. Als die een onderhoudscontract heeft afgesloten, kan hij bij ons zeven dagen per week en vierentwintig uur per dag terecht. We hebben een computerondersteunde ontwerpafdeling, een werkplaats en een meetlaboratorium dat met de allernieuwste instrumenten en materieel is uitgerust.”

Daarbij werkt Holland Warmte maar met vier merken, zeg maar de top op cv-gebied: Remeha, Vaillant, Intergas en Nefit. Marianne: “Een monteur van ons heeft van die merken alle onderdelen in de servicewagen. Hij kan dus altijd adequaat een storing verhelpen. Dat maak je maar bij weinig bedrijven mee. Wij zorgen echt voor warmte zonder zorgen.”

Marianne van Triet

Foto: Marianne van Triet

Adhesiebetuigingen

Dat haar bedrijf zoveel certificeringen heeft en dat sommige anderen dat zonder doen, steekt bij Van Triet. “Er wordt te weinig gecontroleerd. Als je vandaag stopt met een kapsalon kun je morgen als cv-installateur zo aan de slag. Er zit dus wel wat kaf onder het koren.”

Van Triet toont een stapel adhesiebetuigingen, voortvloeiend uit het klanttevredenheidsonderzoek dat het Numansdorpse bedrijf al jaren doet. De klanten kunnen allerlei onderdelen in het installatie- en onderhoudsproces van hun centrale verwarmingsinstallaties beoordelen van slecht tot goed. “Jammer dat ik niet voor het vakje uitstekend kan kiezen,” is een van de reacties.

“Een cv-ketel betekent, hoe zuinig ook in gebruik, nog geen contract op onbezorgd stoken,” doceert Van Triet, die bekend staat als een kordate vrouw in een mannenwereld. “Hoe gedegen ook ontworpen, hoe goed het materiaal ook is, hoe deugdelijk gemonteerd, technische systemen vragen altijd om onderhoudsbeurten. Er kunnen zaken vervuilen en er kunnen verstoppingen ontstaan die zich natuurlijk altijd net aankondigen als het slecht uitkomt; als het berekoud is bijvoorbeeld. Daarom is regelmatig schoonmaken nodig.”

Remeha Calenta Ace

Servicecontracten

De servicemonteurs van Holland Warmte zijn daar dan ook het hele jaar, ook in de zomermaanden, volop mee bezig. Heel veel klanten die door Holland Warmte een nieuwe cv-ketel hebben laten installeren, hebben namelijk een servicecontract afgesloten. Ook op niet door Holland Warmte geplaatste cv-ketels kan een servicecontract worden afgesloten. Van Triet: “We komen dan wel de cv-ketel eerst keuren, want alleen als een ketel in goede conditie is, kunnen wij onze garantie afgeven. Als men kan aantonen dat in de afgelopen twee jaar onderhoud aan een cv-ketel is gepleegd door een Komo-gecertificeerd bedrijf, dan kan de cv-ketel worden goedgekeurd. Is dat niet het geval, dan worden de keuringskosten eenmalig in rekening gebracht.”

Wie een nieuwe cv-ketel aanschaft, moet volgens Van Triet op een paar dingen letten. Allereerst: slechte cv-ketels zijn er niet. De een is wat geavanceerder dan de ander, maar ze moeten allemaal voorzien zijn van een keurmerk en voldoen aan Europese regelgeving. Waar wel degelijk een groot verschil in zit, is de installateur. Daarvan heb je goede en minder goede. Holland Warmte is er trots op tot de eerste categorie te behoren. Zoals dat al een halve eeuw het geval is en zoals het nog lang het geval zal zijn, verzekert Van Triet, de eerste Ondernemer van de maand in het ruim 5-jarig bestaan van Hoeksche Waard Exclusief.

Historie

Holland Warmte is een familiebedrijf dat al sinds 1965 bestaat en waar klant, kwaliteit en service op de eerste plaats komen.

Verdeler

1965

Holland Warmte is een familiebedrijf dat al sinds 1965 bestaat en waar klant, kwaliteit en service op de eerste plaats komen.

1972

Holland Warmte beschikt over een lange ervaring op het gebied van olie- en gasgestookte Cv-installaties als mede airconditioning en is sinds 1972 ook gespecialiseerd in ketelvervanging. Holland Warmte heeft sinds 1972 ervaring met vloerverwarming in de woningbouw. In 1973 was het Holland Warmte die als eerste installateur in Nederland servicecontracten aanbood voor particulieren, woningcorporaties en pensioenfondsen. Holland Warmte werkte rond 1975 al met diverse projecten met vloerverwarming inclusief weer afhankelijke regelsets, wat in deze periode het meest modern was.

Bodemcollectoren
Units

1975

Holland Warmte ontwikkelde rond 1975 mobiele stookunits die werden en worden tot op de dag van vandaag gebruikt voor het verwarmen van directie- en schaftketen op grote bouwwerken. Deze units worden ook gebruikt voor het verwarmen van beton zodat er bij strenge vorst doorgewerkt kan worden, alsmede voor het verwarmen van doorwerk projecten. Deze mobiele stookunits zijn toegepast bij de bouw van het Ministerie van Onderwijs in Zoetermeer en de vloeren van de RAI in Amsterdam.

1979

Holland Warmte heeft ervaring met warmtepompen sinds 1979. Zij was de eerste installateur in Nederland met een aardas gedreven waterpomp in het eigen bedrijfspand. Deze was gekoppeld aan een bodemcollector van 1000 m2 en 40 m2 zonnecollector. De installatie werd gebruikt voor het verwarmen van 180 m2 kantoorruimte en 1000 m2 werkplaats.

Historische warmtepomp

1982

Holland Warmte voerde in 1982 luchtverwarmingsprojecten uit in Almere, Alkmaar en Schiedam. Het betrof hier projecten met warmteterugwinning en gebalanceerde ventilatie (energiearme woningen).

1999

In 1999 bracht Holland Warmte de Maritime Booster® op de markt. Deze scheepsverwarmingsvariant van Holland Warmte is ’s werelds kleinste, professionele en oliegestookte cv-ketel in zijn capaciteit. Deze cv-ketel is speciaal ontwikkeld voor de jachtbouw.

Maritime booster

Werkzaamheden

Gespecialiseerd in centrale verwarming en airconditioning. Met name cv-ketel vervanging en servicecontracten vormen een belangrijke activiteit binnen het bedrijf. Voor het juiste advies voor een nieuwe cv-ketel bent u bij Holland Warmte aan het goede adres. Wij werken uitsluitend met de topmerken zoals Remeha, Vaillant, Nefit en Intergas want alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten.

Foto: Holland Warmte bedrijfswagens

Tevens verzorgen wij de complete installatie van cv-ketels door onze goede en intern opgeleide monteurs. Zij plaatsen en onderhouden op een vakkundige manier uw cv-ketel. Hun vakbekwaamheid, de compleet uitgeruste wagens en de juiste spirit maken dit mogelijk.

 

Holland Warmte is nummer 1 in het vervangen en onderhouden van uw cv-ketel! Wij bieden u de beste servicecontracten voor cv-ketels aan tegen de beste prijsgarantie van Nederland.

Holland Warmte biedt u de beste servicecontracten voor cv-ketels aan tegen de laagste prijs van Nederland want wie kan het onderhoud aan uw cv-ketel beter uitvoeren dan het bedrijf dat het ontwerp en de installatie al voor zijn rekening nam? Een bijkomend pluspunt van de servicecontracten is dat Holland Warmte een exclusieve 24/7 servicedienst heeft die ook in weekenden en tijdens feestdagen voor u klaar staat.

Ook kan Holland Warmte de tijdelijke verhuur van cv-ketels, airconditioning en droogapparatuur aanbieden voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Daarnaast kunnen wij met de Maritime Booster® ook de verwarming voor plezierjachten, binnenvaartschepen, vakantiewoningen of vrachtwagens voorzien.

Als koper van een nieuwe cv-ketel wilt u de beste ketel. Het is dan ook vanzelfsprekend dat u kiest voor het beste bedrijf. Holland Warmte biedt u deze service en levert cv-ketels tegen de laagste prijsgarantie van Nederland.

De juiste cv-ketel adviseren, de juiste installatie en de juiste nazorg zijn de sleutel elementen om u het optimale comfort te bieden. Holland Warmte staat hiervoor garant zodat u op een warme en duurzame manier kunt genieten.

Holland Warmte ziet de toekomst warm tegemoet en gaat voor een jarenlange en duurzame relatie.

Holland Warmte in beeld

Remeha partner van Holland Warmte
Holland Warmte: Erkend installateur
De Barometer – Holland Warmte
Woontips RTL4: cv-ketel kopen of huren?
Feiten & fabels op bezoek bij Holland Warmte
Holland Warmte voor uw nieuwe cv-ketel
Holland Warmte winnaar Innovatie Award
Bekijk alle video's
Hulp en advies