Historie

De rijke historie van Holland Warmte

Sinds 1965 is Holland Warmte een gespecialiseerd familiebedrijf in centrale verwarming en airconditioning. Holland Warmte, een erkend en gespecialiseerd familiebedrijf, werd in 1965 door Theo van Triet sr. opgericht en heeft dus al meer dan 55 jaar ervaring met installatietechniek!

1965

Holland Warmte is een familiebedrijf dat al sinds 1965 bestaat en waar klant, kwaliteit en service op de eerste plaats komen.

1972

Holland Warmte beschikt over een lange ervaring op het gebied van olie- en gasgestookte Cv-installaties als mede airconditioning en is sinds 1972 ook gespecialiseerd in ketelvervanging. Holland Warmte heeft sinds 1972 ervaring met vloerverwarming in de woningbouw. In 1973 was het Holland Warmte die als eerste installateur in Nederland servicecontracten aanbood voor particulieren, woningcorporaties en pensioenfondsen. Holland Warmte werkte rond 1975 al met diverse projecten met vloerverwarming inclusief weer afhankelijke regelsets, wat in deze periode het meest modern was.

1975

Holland Warmte ontwikkelde rond 1975 mobiele stookunits die werden en worden tot op de dag van vandaag gebruikt voor het verwarmen van directie- en schaftketen op grote bouwwerken. Deze units worden ook gebruikt voor het verwarmen van beton zodat er bij strenge vorst doorgewerkt kan worden, alsmede voor het verwarmen van doorwerk projecten. Deze mobiele stookunits zijn toegepast bij de bouw van het Ministerie van Onderwijs in Zoetermeer en de vloeren van de RAI in Amsterdam.

1979

Holland Warmte heeft ervaring met warmtepompen sinds 1979. Zij was de eerste installateur in Nederland met een aardas gedreven waterpomp in het eigen bedrijfspand. Deze was gekoppeld aan een bodemcollector van 1000 m2 en 40 m2 zonnecollector. De installatie werd gebruikt voor het verwarmen van 180 m2 kantoorruimte en 1000 m2 werkplaats.

1982

Holland Warmte voerde in 1982 luchtverwarmingsprojecten uit in Almere, Alkmaar en Schiedam. Het betrof hier projecten met warmteterugwinning en gebalanceerde ventilatie (energiearme woningen).

1999

In 1999 bracht Holland Warmte de Maritime Booster® op de markt. Deze scheepsverwarmingsvariant van Holland Warmte is ’s werelds kleinste, professionele en oliegestookte cv-ketel in zijn capaciteit. Deze cv-ketel is speciaal ontwikkeld voor de jachtbouw.

Hulp en advies