Trustpilot
Check 24/7 service
Check Eigen monteurs
Check 55+ jaar ervaring
Check CO-gecertificeerd

Hoe kunt u gas besparen met de verwarming? (5 tips)

Wist u dat eind 2019 de gasprijs per m³ nog geen 85 eurocent was? Daar kunnen we nu alleen nog over dromen. De huidige gasprijs per m³ ligt rond de €1,35. Een goed moment om na te denken over het besparen van gas met de verwarming van uw huis. In deze blog geven we u 5 bespaartips.

Wat kunt u doen?

Zodra de buitentemperatuur daalt, verliest uw woning warmte. Wat kunt u doen om zo min mogelijk warmte te verspillen en te besparen op uw gasrekening? Dat is een goede vraag die we bij Holland Warmte maar al te graag beantwoorden. Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om te besparen op gas met uw verwarming, te beginnen bij de thermostaat.

#1: Zet de verwarming 1 graad lager

Veel woningen worden verwarmd naar een temperatuur tussen 19 en 21 graden. Door de huidige gasprijs loopt dit al erg in de kosten. Door uw thermostaat permanent één graad lager te zetten, bespaart u al snel op de totale energie die nodig is om uw huis te verwarmen.

Het maakt hierbij niet uit of de woning op gas of elektriciteit met bijvoorbeeld een warmtepomp verwarmd wordt. De exacte besparing is voor elk huishouden verschillend. Dit hangt af van diverse factoren, zoals (type) woning, grootte van uw huishouden en kosten bij uw energiemaatschappij.

#2: Ga het verlies van warmte tegen

Bij die besparing hoort ook nog een andere voorwaarde, namelijk het tegengaan van warmteverlies in uw woning. Houd tussendeuren bijvoorbeeld dicht als de verwarming aanstaat. Daarnaast wordt isolatie ook aangeraden door onze warmte-experts.

Er bestaan verschillende soorten isolatie, zoals:

  • Spouwmuurisolatie: dit gaat het warmteverlies via muren tegen;
  • Dubbel of triple glas: dit gaat warmteverlies tegen via uw ramen;
  • Vloerisolatie: heeft u een kruipruimte? Dan is het mogelijk dat uw woning warmte verliest via de vloer. Door de juiste vloerisolatie gaat u dit tegen.

Op deze manier minimaliseert u het verlies van warmte. Uw huis heeft dan ook minder gas nodig om te verwarmen en dat merkt u weer in uw portemonnee.

#3: Verwarm niet uw hele huis

Het is niet altijd nodig om het hele huis te verwarmen als u maar in één ruimte bent. Draai de radiator uit in de ruimtes waar u niet bent, ook in de slaapkamers. Tijdens periode van vorst is het verstandig deze radiatoren wel te openen in verband met bevriezingsgevaar.

#4: Onderhoud aan uw cv-ketel

Wist u dat een cv-ketel met mankementen meer gas nodig heeft om te verwarmen? Het is daarom noodzakelijk om periodiek onderhoud uit te laten voeren aan uw cv-ketel. Niet alleen voor uw energierekening, maar ook voor uw veiligheid.

Het onderhoud aan een cv-ketel mag uitsluitend uitgevoerd worden door CO gecertificeerde bedrijven en monteurs. Holland Warmte is gespecialiseerd in cv-ketel onderhoud en is CO gecertificeerd.

Is uw ketel ouder dan 10 jaar? Dan kan het ook tijd zijn voor een nieuwe zuinigere variant of misschien wel een hybride installatie. Hulp nodig bij de juiste keuze voor u? Bel voor persoonlijk advies: 088 1180 800.

#5: Niemand thuis? Verwarming uit!

Is er langere tijd niemand thuis? Zet de thermostaat dan op een lagere temperatuur. Het is een beetje zonde als uw huis de hele dag verwarmd wordt als er niemand thuis is. Een slimme thermostaat kan hier bijvoorbeeld bij helpen.

Goed om te weten als u wilt besparen op verwarmen

In deze blog geven we u 5 tips voor het besparen op verwarmen. De exacte besparingen (procenten en bedragen) kunnen verschillen per huis. Dit komt onder andere door het verschil in (type) woning, grootte van het huishouden en kosten bij uw energiemaatschappij.

Delen
Hulp en advies