Waar staat een CW6 ketel voor?

Wellicht heeft het zoeken naar de juiste cv-ketel u veel vragen opgeroepen. In de huidige markt ziet we vooral cv-ketels met verschillende CW waardes, van CW3 tot en met CW6. Maar wanneer kiest u voor een CW6 cv-ketel? Daar helpen we u graag bij.

Een CW6 ketel is doorgaans de grootste cv-ketel die wordt aangeschaft voor grotere huishoudens. De CW waarde zegt kort hoeveel water een ketel kan pompen door uw leidingen per minuut. Bij een CW6 ketel gaat het om maar liefst 22 liter per minuut bij kraanwater van 38 graden. Hoe warmer het water, hoe minder water de ketel pompt, bij water van 60 graden is het aantal liters teruggelopen naar 7,5 liter per minuut. In beide gevallen is dit een flink aantal. Een CW6 ketel wordt doorgaans aangeschaft als u warm water wilt aftappen in zowel uw badkamer en keuken. Maar ook voor huishoudens met twee badkamers.

Lees ook onze eerdere artikelen over cv-ketels met lagere waardes, de CW3 ketelCW4 ketel en CW5 ketel.

Een overzicht van al onze CW6 ketels:

Hulp bij het kiezen van uw CW6 ketel?

Wij zijn op werkdagen te bereiken op 088-1180800, een van onze collega’s helpt u graag verder. Bent u niet zeker over uw gebruik en welke ketel met welke waarde precies bij u past, probeer dan gratis en vrijblijvend onze ketelkiezer. De kiezer helpt u met een aantal simpele vragen om de beste keuze te maken.

Wanneer u onderstaande contactformulier invult nemen wij spoedig contact met u op: