Waar staat een CW5 ketel voor?

Belangrijk om te weten is dat de CW-waarde van een cv-ketel niets zegt over hoe goed een cv-ketel daadwerkelijk is. Een CW5 ketel is dus niet per se beter dan een CW4 ketel. De CW-waarde zegt enkel iets over de hoeveel water dat de cv-ketel per minuut door uw leidingen pompt. Een CW5 ketel kan minstens 12,50 liter per minuut afgeven. De praktijk leert echter dat een CW5 cv-ketel bij warmwater van 38 graden ongeveer 16 liter kan pompen. Hoe warmer het water, hoe minder de ketel kan rondpompen.

Een CW5 ketel is voldoende om meerdere kranen met warmwater tegelijk open te kunnen zetten, zonder dat u daar opzienbarend hinder van gaat ondervinden. Wilt u meer dan twee kranen in uw huishouden tegelijk open kunnen zetten, dan raden wij u aan om te kijken naar een CW6 ketel. Goed om te weten is dat een cv-ketel met een te hoge CW-waarde in verhouding met uw waterverbruik nadelig kan zijn qua kosten.

Een overzicht van alle onze cv-ketels met waarde CW5:

Hulp bij het kiezen van uw CW5 ketel?

Mogelijk heeft u geen antwoord gevonden op al uw vragen, u kunt dan vrijblijvend meer informatie krijgen van onze collega’s. U kunt ons telefonisch bereiken op: 088-1180800. Om het u nog eenvoudiger te maken kunt u gebruik maken van onze ketelkiezer: door het beantwoorden van enkele korte vragen over uw gebruik en woonsituatie kunnen wij u binnen 2 minuten adviseren.

Vul het onderstaande contactformulier in voor meer informatie over onze CW5 Ketels: