Brand, onveilig en gevaarlijk?

Het gaat om de serie van de TopLine-ketel die tussen 2006 en 2009 is geproduceerd. De warmtewisselaar van die cv-ketel zou door de hitte kunnen vervormen.

Reactie Nefit

Er wordt gesteld dat het toestel niet veilig zou zijn, ook al is de originele brander vervangen. De onderzoeken die wij zelf hebben gedaan en die door het KIWA zijn uitgevoerd en met de NVWA zijn gedeeld, wijzen uit dat er geen verhoogd veiligheidsrisico is. De bevindingen zijn:

– Als de brander van het toestel is vervangen, geldt geen verhoogd veiligheidsrisico.

– Als een warmtewisselaar eventueel defect is, moet deze worden vervangen, maar dit vormt geen veiligheidsrisico.

– Er kan géén koolmonoxide (CO) vrijkomen uit het toestel als gevolg van een defecte wisselaar. Onafhankelijk onderzoek door KIWA heeft aangetoond dat ontsnapte rookgassen door de onderdruk binnen het (gesloten) toestel blijven en via hetrookgasafvoerkanaal naar buiten worden afgevoerd.

Wij zijn ervan overtuigd dat consumenten die regulier onderhoud laten plegen door een erkend installateur ervan uit kunnen gaan dat hun toestel veilig is, zelfs als een warmtewisselaar defect is.

Wat biedt Nefit om u verder gerust te stellen?

• Kosteloze vervanging van de brander tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud

• 15 jaar garantie op de warmtewisselaar, waarbij de eerste 5 jaar incl. arbeidsloon en voorrijkosten

• Inruilaanbod voor het oude TopLine toestel, € 600,- of € 785,- incl. BTW bij aankoop van een nieuw Nefit toestel

• Consumenten cashback actie € 100,- bij elk nieuw Nefit toestel (geldig tot en met 28 februari 2018)

Erkend installateur

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zich veilig voelen bij de geïnstalleerde of onderhouden cv-ketel. We zijn daarom ook in het bezit van het OK CV-label voor veilig en zuinig stoken. Naast deze mooie erkenningen en certificaten, heeft Holland Warmte 55 jaar ervaring met installatie, onderhoud en verhuur van cv-ketels. Al 55 jaar lang gaan wij uitsluitend voor betrouwbaarheid en kwaliteit.

Laat uw Nefit Topline door Holland Warmte vervangen