Trustpilot

Daikin warmtepomp

De Daikin (hybride) warmtepompen professioneel geïnstalleerd: Warmte Zonder Zorgen. Het deskundige team van Holland Warmte installeert en onderhoudt uw warmtepompen. De Daikin warmtepompen zijn binnenkort verkrijgbaar bij Holland Warmte!

daikin-altherma-warmtepomp

Hoe werkt een Daikon warmtepomp?

De Daikin warmtepomp verwarmt uw woning en levert eventueel warm water. De warmtepompinstallatie haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waaronder de volledig elektrische- en de hybride warmtepomp. Een volledig elektrische warmtepomp vervangt de ketel en verwarmt de woning en levert warm water met behulp van een boiler. Een hybride warmtepomp wordt geïnstalleerd naast de cv-ketel. Het verwarmt de woning grotendeels, waarbij de cv-ketel alleen bijspringt bij lage temperaturen en zorgt voor warm water. Bij dit type is het warmwatercomfort hoger. Daarnaast is het de meest toegankelijke optie voor het verduurzamen van de woning om het energierendement te optimaliseren.

Een warmtepomp draait op stroom en is een duurzame keuze. Een hybride warmtepomp verbruikt al minder gas en is een eerste stap naar een gasloze verwarming. In combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen vermindert de CO2-uitstoot en is de energierekening nog lager.

Welke Daikin warmtepomp?

Er zijn verschillende uitvoeringen. Welk type het meest geschikt is hangt af van de situatie van uw woning. Dit is onder andere afhankelijk van het soort huis, de isolatie en ruimte voor plaatsing. Hoe beter het huis is geïsoleerd en hoe lager de temperatuur in uw verwarmingssysteem is om uw woning te kunnen verwarmen, hoe hoger het rendement van de pomp. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen onze adviseurs u helpen bij het maken van de juiste keuze.

De warmtepompen bestaan uit een binnen- en buitenunit. De ventilator van de compressor maakt geluid wanneer deze in werking is. Voor een hybride warmtepomp zijn er minder bouwkundige aanpassingen nodig, waardoor het een toegankelijke oplossing is.

Waar komt Daikin vandaan?

Daikin is een Japans merk en levert o.a. oplossingen voor airconditioning, verwarming en ventilatie. De fabrikant bracht in 1967 de eerste warmtepomp op de markt. Hierbij zijn de warmtepompen gebaseerd op de techniek van het verplaatsen van de warmte.

Is Daikin een goed merk warmtepomp?

De warmtepompinstallaties zijn zeer geschikt voor het verduurzamen van uw woning. Hierdoor bespaart u direct op uw energierekening. Het compacte design vereist een minimale installatieruimte en werkt perfect met bestaande leidingen en afgiftesystemen voor een optimaal energierendement. Daarnaast zijn de Daikin warmtepompen volgens de fabrikant de stilste in de markt.

Wat kost een Daikin warmtepomp?

Warmtepompen vereisen een investering. Maar bij een goede installatie en een goed geïsoleerd huis is het energieverbruik aanzienlijk lager. Daarnaast is er een subsidie voor het plaatsen van een warmtepompinstallatie. Hoe hoog de ISDE-subsidie is, is afhankelijk van het soort apparaat en vermogen. Deze kan oplopen tot €3.000,-. Een voorwaarde is dat de installatie moet worden gedaan door een erkend bouwinstallatiebedrijf, zoals Holland Warmte.

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een hybride warmtepomp. De regeling is voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers en deze dient u zelf aan te vragen. Lees hier meer over de subsidieregelingen.

Hulp en advies