Trustpilot

Cv-ketel vervangen: alles wat u moet weten

Een cv-ketel is een onmisbare installatie in huis. Iedere woning heeft er een nodig om de verwarming te regelen. Wanneer uw ketel aan vervanging toe is, is het belangrijk om te weten hoe u dit aanpakt. Hier leest u alles over de cv-ketel vervangen.

Wanneer een cv-ketel vervangen?

Gemiddeld gaan cv-ketels zo’n 12 tot 15 jaar mee. Daarna is deze aan vervanging toe. Dit is echter wel afhankelijk van het merk, het type ketel en onderhoud. Na een aantal jaar wordt de installatie minder efficiënt en geeft deze minder warmte af. 

De nieuwe geavanceerde cv-ketels zijn voorzien van de laatste technologieën en leveren optimaal rendement. Wanneer u uw cv-ketel laat vervangen werkt deze energiezuiniger, waardoor u meteen bespaart op uw energierekening.

Wat kost een cv-ketel vervangen? 

De prijs van een nieuwe cv-ketel is afhankelijk van o.a. het merk, type cv-ketel en vermogen. Denk daarnaast ook aan de grootte van uw huishouden en hoeveel warm water er dagelijks wordt gebruikt. De prijzen liggen gemiddeld tussen de €1.300,- en €2.800,-. Ontdek met onze handige ketelwijzer welke nieuwe hr-ketel (hoog-rendement ketel) het beste bij uw situatie past. Onze ervaren medewerkers helpen u graag bij het voorzien van persoonlijk advies. Met een cv-ketel met de juiste waarde voor uw woning kunt u een hoop kosten besparen en koud water voorkomen. 

Holland Warmte biedt u kwaliteit en service voor de laagste prijs. Voor een cv-ketel vervangen incl. montage kunt u bij ons terecht. Wij bieden hoge kwaliteit verwarmingsketels van de fabrikanten Remeha, Vaillant, Intergas en Nefit aan. Onze scherp geprijsde cv-ketels worden professioneel geïnstalleerd. Een goede installatie en onderhoud zorgt ervoor dat de levensduur van een cv-ketel toeneemt.

Cv-ketel vervangen door warmtepomp 

Vanaf 2026 wordt de hybride warmtepomp de standaard voor het verwarmen van woningen. Vanaf dat jaar moeten huiseigenaren bij het vervangen van een oude cv-ketel overstappen op een duurzaam alternatief zoals een hybride warmtepomp of een volledig elektrische warmtepomp. 

Een hybride warmtepomp is toegankelijker dan een volledig elektrische warmtepomp. De bestaande bouw wordt momenteel doorgaans verwarmt door HR combi-ketels. Dit komt doordat de huidige installaties in de bestaande bouw niet zijn ontworpen om optimaal volledig elektrisch te functioneren. Een hybride warmtepomp wordt naast de cv-ketel geïnstalleerd. Het verwarmt de woning grotendeels, de cv-ketel springt alleen bij voor extra capaciteit op momenten dat de warmtelevering niet toereikend is. Volgens diverse fabrikanten kan het gasverbruik met een hybride pomp tot wel 70% dalen. 

Cv-ketel vervangen door warmtepomp alternatief

Door de huidige tekorten zijn warmtepompen op dit moment niet leverbaar. Om direct te besparen op uw gasverbruik zonder hoge investeringskosten adviseren wij u, wanneer uw cv-ketel ouder is dan 10 jaar, deze nu te laten vervangen. 

✔️ Met een nieuwe ketel geplaatst vóór 2026 hoeft u niet direct actie te ondernemen. Het plaatsen van de hybride warmtepomp is enkel verplicht bij het vervangen van de cv-ketel. Hierdoor kunt u de investeringskosten uitstellen.

✔️ De nieuwe geavanceerde cv-ketels draaien zuiniger ten opzichte van oudere ketels. Met een nieuwe ketel bespaart u direct op gasverbruik.

✔️ De nieuwe combi-ketel wordt binnen 1 week bij u geïnstalleerd door vakkundige monteurs.

✔️ Een nieuwe cv-ketel is toepasbaar op iedere woning. Een (hybride) warmtepomp is (nog) niet geschikt voor iedere woning.

✔️ Mocht u in de toekomst verplicht van het gas af moeten, dan kunt u uw cv-ketel kosteloos inruilen en ontvangt u gegarandeerd korting op een duurzame installatie bij aanschaf van een Remeha ketel met GasLos Garantie. 

✔️ Onze cv-ketels zijn hybrid ready en kunnen op ieder moment uitgebreid worden met een hybride warmtepomp.

Neem contact op met Holland Warmte!

Mocht u nog met vragen zitten, persoonlijk advies willen ontvangen of een offerte willen aanvragen, neem dan nu contact met ons op!

Delen
Hulp en advies