Wat is de beste Hr-ketel?

Wat is het verschil tussen een hr-ketel en vr-ketel

Er zijn verschillende termen in omloop zoals cv-ketel, hr-ketel, hre-ketel en vr-ketel. Daarnaast gebruikt men deze benamingen vaak in combinatie met de toevoeging combiketel, maar wat is nou precies het verschil en welke ketel past het beste bij uw situatie?

De combiketel

Allereerst kunnen we alle ketels die worden verkocht op Holland Warmte beschouwen als een cv-ketel, dit is de alomvattende benaming voor het apparaat dat water opwarmt om uw huis te verwarmen. In het verleden werd een cv-ketel gebruikt om het huis te verwarmen en had men doorgaans nog apart een geiser voor het verwarmen van het tapwater, het water dat uit de kraan komt in de keuken en/of douche. Tegenwoordig zien we dit vrijwel niet meer en wordt deze functie gecombineerd met de cv-ketel. Wanneer de cv-ketel dus wordt ingezet voor een het verwarmen van uw huis en wordt ingezet voor het verwarmen van het tapwater spreken we over een combiketel. Alle ketels op Holland Warmte zijn combiketels.

Van Klassiek naar VR

Sinds de jaren ‘80 heeft er een verschuiving plaatsgevonden van de klassieke ketel naar de verbeterde rendement ketel, voor u waarschijnlijk beter bekend onder de naam vr-ketel Waar de klassieke ketel ongeveer 67% van de energie wist om te zetten naar bruikbare warmte doet de vr-ketel dat tot wel bijna 90%. Aantal decennia geleden was dit een enorme vooruitgang. Echter is het verbeterde rendement tegenwoordig achterhaald en kunnen de nieuwste en beste versies meer dan 100% omzetten in warmte. We spreken dan ook over een hoogrendementsketel (hr-ketel). Bij een hr-ketel wordt minimaal 100% van de energie omgezet in nuttige warmte. Bij Holland Warmte verkopen we uitsluitend en alleen de beste hr-ketels. Onze cv-ketels zijn dus allemaal HR Combiketels en zorgen ervoor dat u zuinig stookt. Met de komst van de verbeterde hr-ketels is halverwege 2015 dan ook bij wet verboden om de minder energiezuinige en milieubelastende vr-ketels te produceren, om die reden verkopen wij ook geen vr-ketels meer.

Van VR naar HR

Wellicht heeft u nog wel een vr-ketel hangen, dan kan het vaak rendabel zijn om deze te vervangen naar een hr-ketel. Zoals hierboven beschreven zijn de hr-ketels een stuk zuiniger, u gaat dit dan ook goed merken op de jaarlijkse gasrekening. Bij Holland Warmte heeft u de keuze tussen ketels van uitsluitend de beste merken. Wij verkopen hr-ketels van de merken: Remeha, NefitVaillant en Intergas.

De beste Hr-ketel

Bij Holland Warmte hebben we niet één beste hr-ketel. Dit is geheel afhankelijk van uw gebruik en uw woning. Wilt u weten welke hr-ketel het beste past in uw situatie? Maak dan eenvoudig gebruik van onze Ketelkiezer, binnen 2 minuten weet u exact wat uw beste hr-ketel is. Goed om te weten is dan wij uw ketel vakkundig komen plaatsen. Nog niet overtuigd? Neem dan gerust contact op met een van onze vakkundige medewerkers, zij adviseren u graag welke ketel het beste past in uw situatie. Wij zijn te bereiken op: 088 – 118 08 00

Vul ons contactformulier in!