Trustpilot
Check 24/7 service
Check Eigen monteurs
Check 55+ jaar ervaring
Check CO-gecertificeerd

Vanaf 2026 een hybride warmtepomp verplicht

Met de nieuwe regelgeving die ingaat op 1 januari 2026 is de hybride warmtepomp de standaard voor het verwarmen van woningen. Huiseigenaren zijn dan verplicht bij vervanging van de cv-ketel over te stappen naar een hybride oplossing; een combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.

Wat betekent dit voor u? Als u na 1 januari 2026 een cv-ketel aanschaft bent u verplicht om ook een hybride warmtepomp aan te schaffen. Ons advies is om nu uw cv-ketel te laten vervangen. Zo blijft u, met of zonder uitbreiding van een hybride warmtepomp, ook vanaf 2026 bij Holland Warmte verzekerd van Warmte Zonder Zorgen en kunt u de kosten voor een duurzame oplossing spreiden. Holland Warmte biedt cv-ketels die zijn voorbereid op de toekomst en deze zijn nu of later uit te breiden met een hybride warmtepomp.

Direct besparen op gasverbruik

✔️ De nieuwe geavanceerde cv-ketels draaien zuiniger dan oudere ketels. Met een nieuwe ketel bespaart u direct op gasverbruik.

✔️ Met een nieuwe ketel geplaatst vóór 2026 hoeft u niet direct actie te ondernemen. Het plaatsen van de hybride warmtepomp is alleen verplicht bij het vervangen van de cv-ketel. Hierdoor kunt u de investeringskosten verspreiden.

✔️ Met de Remeha GasLos Garantie bent u verzekerd dat u korting krijgt op een nieuw, duurzaam systeem dat past bij uw woning, wanneer uw wijk verplicht van het gas af gaat.  

✔️ Op de Remeha Tzerra Ace-Matic, Calenta Ace en Avanta Ace kan op ieder willekeurig moment een Remeha Elga Ace hybride warmtepomp worden aangesloten.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Een hybride warmtepomp gebruikt ongeveer 70% minder gas dan de traditionele cv-ketel. Niet alleen biedt een warmtepomp gasbesparing, maar het is ook goed voor het klimaat en de portemonnee. Daarnaast is er een aantrekkelijke subsidie op warmtepompen om huiseigenaren te ondersteunen. Bij aankoop van een duurzame warmte-installatie kunt u een subsidie krijgen, mits het aan bepaalde eisen voldoet. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort apparaat en het vermogen en kan oplopen tot €2.700,-. 

Holland Warmte is F-gassen gecertificeerd

Door de koudemiddel toepassing in de koelleidingen van de hybride warmtepomp mag deze uitsluitend geïnstalleerd worden door een F-gassen gecertificeerde installateur. Holland Warmte is hiervoor gecertificeerd. Bij ons bent u verzekerd dat uw installatie vakkundig wordt geïnstalleerd en onderhouden.

Delen
Hulp en advies