Trustpilot

Vanaf 2026 een hybride warmtepomp verplicht

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 2026 de hybride warmtepomp de standaard wordt voor het verwarmen van woningen. Vanaf dat jaar moeten huiseigenaren bij het vervangen van een een cv-ketel overstappen op een duurzaam alternatief zoals een hybride warmtepomp of een volledig elektrische warmtepomp. Bij Holland Warmte hebben we jarenlange ervaring met het installeren en onderhouden van cv-ketels, airconditionings en warmtepompen. Wij zijn een officieel F-gassen gecertificeerd bedrijf en klaar voor Warmte Zonder Zorgen! 

“De urgentie van verduurzaming is groot en het tempo moet omhoog” aldus minister De Jonge. Met deze aankondiging wil hij meer duidelijkheid bieden en de transitie naar duurzame energie versnellen. 

Direct besparen op gasverbruik

Wegens het huidige tekort aan warmtepompen en vakkundig personeel kunnen de wachttijden oplopen. Om direct te besparen op uw gasverbruik zonder hoge investeringskosten is het advies van Holland Warmte om de cv-ketel te vervangen.

✔️ De nieuwe geavanceerde cv-ketels draaien zuiniger ten opzichte van oudere ketels. Met een nieuwe ketel bespaart u direct op gasverbruik.

✔️ Een nieuwe cv-ketel is toepasbaar op iedere woning. Een (hybride) warmtepomp is niet geschikt voor iedere woning i.v.m. lage en hoge temperatuur verwarming.

✔️ Met een nieuwe ketel geplaatst vóór 2026 hoeft u niet direct actie te ondernemen. Het plaatsen van de hybride warmtepomp is enkel verplicht bij het vervangen van de cv-ketel. Hierdoor kunt u de investeringskosten uitstellen.

✔️ Mocht u in de toekomst verplicht van het gas af, dan kunt u uw cv-ketel kosteloos inruilen en ontvangt u gegarandeerd korting op een duurzame installatie bij aanschaf van een Remeha ketel met GasLos Garantie. 

✔️ Op de Remeha Tzerra Ace, Calenta Ace en Avanta Ace kan op ieder willekeurig moment een Remeha Elga Ace hybride warmtepomp worden aangesloten.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Een hybride warmtepomp gebruikt ongeveer 60% minder gas dan de traditionele cv-ketel. Niet alleen biedt een warmtepomp gasbesparing, maar het is ook goed voor het klimaat en de portemonnee. Daarnaast is er een aantrekkelijke subsidie op warmtepompen om huiseigenaren te ondersteunen. Bij aankoop van een duurzame warmte-installatie kunt u een subsidie krijgen mits het aan bepaalde eisen voldoet. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort apparaat en het vermogen en kan oplopen tot €2.500,-. 

Holland Warmte is F-gassen gecertificeerd

Door toepassing van koudemiddelen in de koelleidingen van een directe hybride warmtepomp is het noodzakelijk dat deze geplaatst wordt door een installateur die F-gassen gecertificeerd is. Holland Warmte is hiervoor gecertificeerd en daarmee klaar voor een duurzame toekomst. Bij ons bent u verzekerd dat uw installatie vakkundig wordt geïnstalleerd en onderhouden. 

Delen
Hulp en advies